De beste WordPress plugins: WP Rocket

Als een WordPress-website hebt en deze graag wil versnellen dan is het zaak om een goede cache-plugin te gebruiken. In de 15 jaar dat wij websites maken hebben we ze allemaal geprobeerd en durven we stellig te verkondigen dat WP Rocket de allerbeste is van allemaal.

Omdat WordPress de meest gebruikte website software ter wereld is er veel keuze op het gebied van cache-plugins en de eerlijkheid gebied te zeggen dat er best veel goede opties zijn. Veelgebruikte opties om je website te versnellen zijn bijvoorbeeld WP Super Cache, W3 Total Cache of WP Fastest Cache. Voordeel van deze plugins is dat ze allemaal gratis zijn, terwijl onze favoriet WP Rocket voor 1 site 49 dollar per jaar kost (of zonder extra kosten via ons als je ons je website laat onderhouden). Waarom wij toch liever betalen voor een plugin terwijl er gratis alternatieven zijn gaan we je in dit blog uitleggen.

Gebruiksvriendelijk

Alles wat wij doen voor onze klanten staat in teken van gebruiksvriendelijkheid en gemak. Een website moeten bijhouden is al lastig genoeg en we zien er het nut niet van in om het mensen nog lastiger te maken. Een plugin als W3 Total Cache staat onder experts misschien wel bekend als de allerbeste cache-plugin, maar deze is zelfs voor ons nog ingewikkeld om goed in te stellen en heeft als grootste nadeel dat het misschien wel te veel doet. Daarnaast kan een vinkje verkeerd zetten in de opties je website zelfs laten crashen en dat voorkomen we uiteraard maar al te graag. WP Rocket is wat dit betreft de iPhone onder de plugins, met de zeer gebruiksvriendelijke interface:

wp rocket

Daarnaast doet het simpelweg wat het moet doen: het versnelt je website aanzienlijk en dat is uiteindelijk waar het om gaat voor jouw websitebezoekers. De aandachtspanne van de gemiddelde bezoeker bedraagt zo’n 6 seconden en als jouw site dan niet geladen is, dan verlaat de bezoeker je website en loop je misschien wel een klant mis. Daarnaast is de snelheid van je site ook een ranking factor in Google, dus te langzaam betekent zakken in de zoekmachine, hoe goed jouw website verder ook is.

Instellingen WP Rocket in WordPress

Caching en gzip

Zonder het al te technisch te willen maken zullen we uitleggen waarom de plugin websites sneller maakt. WP Rocket slaat de pagina’s van een website op voordat bezoekers deze te zien krijgen waardoor niet alle elementen bij elk bezoek opnieuw hoeven te worden geladen. Daarnaast comprimeert de plugin pagina’s met gzip om alle vaste elementen op je site alvast in te laden.

Database optimaliseren

Een andere mooie optie is de optie om je database schoon te houden en te maken. Bij elke handeling op je website (een nieuw blog, een nieuwe afbeelding, een nieuwe reactie, etc.) groeit je database, maar wordt deze ook rommeliger. WP Rocket heeft de mogelijkheid om de database schoon te maken, maar ook om de tabellen te optimaliseren. Zeker al je website een paar jaar mee moet gaan is het bijna onmisbaar om hier ook aandacht aan te besteden en dat is met WP Rocket een fluitje van een cent.

LazyLoad

Verder heb je nog een mogelijkheid als LazyLoad waarmee afbeeldingen op je website pas worden ingeladen op het moment dat de bezoeker er heen scrolt in plaats van dat deze beelden allemaal volledig geladen hoeven te worden op het moment dat de bezoeker op de website komt.

Integratie met CDN’s

WP Rocket heeft ook nog een ingebouwde functie om te integreren met Content Delivery Netwerken (CDN’s) zoals bijvoorbeeld Cloudflare. Deze netwerken kunnen mits goed ingesteld je website versnellen en beter beveiligen en WP Rocket heeft met name met Cloudflare een makkelijk in te stellen koppeling en ook nog eens een optie om de koppeling tussen jouw website en Cloudflare met één druk op de knop te optimaliseren.

Voordelen versus nadelen

Eigenlijk kunnen we hier vrij kort en duidelijk over zijn: het enige nadeel van WP Rocket is het feit dat je jaarlijks 49 dollar kwijt bent om je website te versnellen, maar dit weegt in onze ogen niet op tegen alle hierboven beschreven voordelen. Als je op zoek bent naar een gebruiksvriendelijke en uitstekende caching-plugin is WP Rocket onze nummer 1!

Als je website onderhoud bij ons afneemt is WP Rocket één van de plugins die wij je elk jaar cadeau doen omdat we het belangrijk vinden dat de sites van onze klanten net zo goed presteren als de onze. Ook interesse? Neem dan contact met ons op of doe een vrijblijvende aanvraag voor het laten onderhouden van je WordPress-website.

Martijn Benjamin

Martijn Benjamin

Al 20 jaar specialist in het maken van Wordpress websites op maat voor klanten en sinds 2012 eigenaar van 072DESIGN. Als aanvoerder van ons (bewust) kleine team, werk ik dagelijks met heel veel plezier voor onze klanten in de regio Alkmaar.
Martijn Benjamin

Martijn Benjamin

Al 20 jaar specialist in het maken van Wordpress websites op maat voor klanten en sinds 2012 eigenaar van 072DESIGN. Als aanvoerder van ons (bewust) kleine team, werk ik dagelijks met heel veel plezier voor onze klanten in de regio Alkmaar.