Elementor en WordPress: De perfecte combinatie

Als je een website wilt maken, dan zijn er verschillende opties om uit te kiezen. Als het gaat om het bouwen van een professionele website die er goed uitziet en gemakkelijk te beheren is, dan is er één combinatie die er echt uitspringt: Elementor en WordPress. En dit is precies de reden waarom wij al onze websites maken met deze perfecte combinatie!

Drag-and drop interface van Elementor

Elementor is een WordPress-plugin waarmee je aantrekkelijke websites kunt maken. Het heeft een intuïtieve drag-and-drop interface waarmee je verschillende elementen zoals tekst, afbeeldingen, knoppen en formulieren kunt toevoegen en aanpassen. Met Elementor kun je je creativiteit de vrije loop laten en als je dit combineert met het inhuren van professionele website bouwer zijn de mogelijkheden onbeperkt.

Met Elementor is het mogelijk om je website compleet af te stemmen op je huisstijl. Bij 072DESIGN maken wij al onze maatwerk websites met Elementor en het ultra lichtgewicht thema Hello. In dit thema dat eigenlijk een blank canvas is kunnen we alles maken wat jij wilt.

WordPress

WordPress is op zijn beurt het meest populaire content management systeem (CMS) ter wereld. Het biedt een enorme hoeveelheid functies en mogelijkheden. WordPress is een open source platform, wat betekent dat het voortdurend wordt ontwikkeld en verbeterd door een grote gemeenschap van ontwikkelaars en gebruikers.

Het platform is met afstand het populairste CMS voor websites met meer dan 810 miljoen installaties en een marktaandeel van 43% (nummer twee Wix haalt slechts 2,3% om maar eens een voorbeeld te noemen).

shutterstock 2255712313
Foto via T. Schneider / Shutterstock.com

Vijf redenen om te kiezen voor Elementor

In het onderstaande lijstjes laten we je vijf redenen zien waarom Elementor de beste optie is voor websites en daarbij is het misschien ook nog wel leuk om te vermelden dat de plugin met afstand de meest populaire builder is in WordPress met maar liefst 11 miljoen downloads.