skip to Main Content

Explosieve groei webwinkels

In het eerste halfjaar van 2015 hebben Nederlanders bijna 8 miljard euro uitgegeven via webwinkels. Dit betekent een explosieve groei van ruim 18 procent ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar.

Deze cijfers komen uit een onderzoek naar online consumentenuitgaven in Nederland. Het onderzoek (klik voor infographic) werd door GfK uitgevoerd, in opdracht van Thuiswinkel.org, en mogelijk gemaakt door PostNL. Het aantal Nederlanders dat online winkelt groeit ook stevig verder. In het eerste half jaar van 2015 deed 87 procent (12,11 miljoen mensen) van Nederlanders van vijftien jaar of ouder minimaal één aankoop via het web. Een jaar eerder was dat 85 procent.

Mobiel winkelen groeit ook

In het tweede kwartaal van dit jaar hebben 3,29 miljoen mensen minimaal één keer een aankoop gedaan via een mobiel apparaat. Het aantal mobiele shoppers groeit hiermee met maar liefst 13 procent ten opzichte van een jaar eerder. De tablet is het meest populaire apparaat om mobiel mee te winkelen.

Share on whatsapp
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on email

Kom vrijblijvend langs

Heb je een onderneming en ben je klaar om te groeien? Of voldoet je huidige website niet meer aan je wensen? Maak dan een vrijblijvende afspraak bij ons op kantoor in Sint Pancras.

Back To Top