Let’s Encrypt maakt websites veiliger

In 2016 introduceerde de Internet Security Research Group (ISRG) Let’s Encrypt SSL-certificaten. Als deze geïnstalleerd is op je server zal deze het welbekende groene slotje in de browser laten zien bij jouw website. Vandaag maakte het bedrijf bekend dat het aantal certificaten in het afgelopen jaar meer dan verdubbeld en daardoor maken inmiddels 61 miljoen websites gebruik van een certificaat.

Betaald versus gratis

Als je al een website hebt met een SSL-certificaat dan is de kans groot dat je hier jaarlijks tussen de 15 en 75 euro voor moet betalen bij jouw webhoster en dat vinden wij niet meer van deze tijd. Een beveiligde website is namelijk niet alleen in het belang voor jou als website-eigenaar, maar het helpt de webhoster ook omdat jouw site door dit certificaat minder makkelijk te hacken is. Onze tip is dan ook duidelijk: vraag aan je webhoster of je gebruik kan maken van Let’s Encrypt in plaats van de betaalde variant en neem geen genoegen met minder. Een SSL-certificaat van Let’s Encrypt is net zo goed als een ander certificaat

Webhosting inclusief gratis SSL

Wij zijn afgelopen januari begonnen met het migreren van de betaalde variant naar Let’s Encrypt en dat betekent dat al onze klanten inmiddels een (nog) veiligere website hebben. Neem je bij ons een nieuw hostingpakket af dan installeren we SSL automatisch voor je.