Een maatwerk website laten maken

Een website is tegenwoordig onmisbaar voor elke onderneming die online zichtbaar wil zijn. Of je nu een kleine start-up of een groot bedrijf runt, een professionele website is de sleutel tot het aantrekken van potentiële klanten en het laten groeien van je merk. Als het gaat om het bouwen van een website in Noord-Holland, heb je drie opties: je kiest voor een standaard template, een website builder of een maatwerk website.

Standaard templates of maatwerk

Standaard templates zijn vaak goedkoop en gemakkelijk te vinden op verschillende websites. Het nadeel van deze templates is echter dat ze beperkt zijn in hun ontwerp en functionaliteit. Met een template kan je niet altijd aan al je behoeften voldoen. Bovendien zijn templates vaak niet uniek, wat betekent dat je website er niet uit zal springen tussen de vele andere sites die dezelfde template gebruiken.

Een professionele website daarentegen wordt specifiek gebouwd om aan de individuele behoeften van jouw onderneming te voldoen. Dit betekent dat het ontwerp en de functionaliteit van de website volledig op maat worden gemaakt om aan jouw specifieke doelen en vereisten te voldoen. Een op maat gemaakte website kan er niet alleen uniek uitzien, maar biedt ook veel meer flexibiliteit en functionaliteit.

Website builders

Een aparte categorie websites om te benoemen zijn de zogenaamde website builders. Dit zijn websites die je vooral kent van de schreeuwerige reclames die je heel veel beloven voor weinig. Ondanks dat je nog best een aardig schilletje kunt maken met deze builders, zien wij dat een groot deel van onze klanten teleurgesteld afhaken bij dit soort platformen. Vaak kost het je nog zoveel tijd dat een investering in een professionele website uiteindelijk een stuk goedkoper blijkt.

Hoewel website builders zoals Wix en Squarespace aantrekkelijk lijken vanwege hun lage kosten en gebruiksvriendelijke interfaces, zijn ze vaak beperkt in hun ontwerp- en functionaliteiten. Ze bieden vaak alleen basisfunctionaliteiten en het kan moeilijk zijn om deze uit te breiden of aan te passen aan de specifieke behoeften van je onderneming. Hierdoor zal je vroeger of later toch weer om je heen moeten kijken naar een maatwerk website.

Optimalisatie voor zoekmachines

Een op maat gemaakte website kan worden geoptimaliseerd voor zoekmachines (SEO), wat betekent dat het beter zichtbaar is voor potentiële klanten in zoekresultaten. Met een op maat gemaakte website kan je er ook voor zorgen dat de gebruikerservaring zo soepel mogelijk verloopt, wat bijdraagt ​​aan het verhogen van de hoeveelheid afspraken die je binnen weet te halen.

De voordelen van een een maatwerk website op een rijtje

Hogere kosten, maar een betere investering

Hoewel de kosten van een op maat gemaakte website hoger kunnen zijn dan die van een standaard template of een website builder, is het belangrijk om te overwegen dat het laten maken van een op maat gemaakte website een investering is in de toekomst van je onderneming. Een op maat gemaakte website kan niet alleen bijdragen aan het vergroten van je merkbekendheid en het aantrekken van potentiële klanten, maar ook aan het verbeteren van de gebruikerservaring en het binnenhalen van meer klanten voor jouw bedrijf.

Als je overweegt om een ​​bedrijfswebsite te laten maken, is het daarom aan te raden om de voordelen van een maatwerk WordPress website te overwegen en een professionele ontwikkelaar te raadplegen om de mogelijkheden te bespreken. Een op maat gemaakte website kan je onderneming echt helpen om online succesvol te zijn.

Picture of Martijn Benjamin

Martijn Benjamin

Al 20 jaar specialist in het maken van Wordpress websites op maat voor klanten en sinds 2012 eigenaar van 072DESIGN. Als aanvoerder van ons (bewust) kleine team, werk ik dagelijks met heel veel plezier voor onze klanten in de regio Alkmaar.
Picture of Martijn Benjamin

Martijn Benjamin

Al 20 jaar specialist in het maken van Wordpress websites op maat voor klanten en sinds 2012 eigenaar van 072DESIGN. Als aanvoerder van ons (bewust) kleine team, werk ik dagelijks met heel veel plezier voor onze klanten in de regio Alkmaar.