Mailpoet: de gebruiksvriendelijke nieuwsbrief in WordPress

Mailpoet is een nieuwsbriefsysteem dat speciaal is ontworpen voor gebruik in met WordPress gemaakte websites. Het is een handig hulpmiddel voor het versturen van nieuwsbrieven aan abonnees van een website of blog.

Een van de voordelen van Mailpoet is dat het gratis is tot 1000 abonnees. Dit maakt het voor kleinere websites en blogs gemakkelijk om gebruik te maken van het systeem zonder dat ze hiervoor hoeven te betalen. Als je meer abonnees hebt dan zijn er ook diverse upgrades beschikbaar (die boven 1000 abonnees hun geld wel op gaan brengen voor je!)

Voordelen van Mailpoet

Met Mailpoet kun je gemakkelijk nieuwsbrieven opmaken en versturen vanuit WordPress zelf. Je hoeft hiervoor geen aparte software te gebruiken of een externe dienst te bezoeken. Dit maakt het versturen van nieuwsbrieven een stuk eenvoudiger en efficiënter.

Mailpoet voor WordPress

Handig op te maken in WordPress

Bovendien biedt het systeem een aantal handige opties voor het opmaken van je nieuwsbrief. Zo kun je bijvoorbeeld gebruikmaken van voor opgemaakte templates of je eigen lay-out ontwerpen. Ook kun je eenvoudig links, afbeeldingen en andere media toevoegen aan je nieuwsbrief om het visueel aantrekkelijker te maken. De plugin heeft een drag-and-drop editor waarmee je de opmaak van je nieuwsbrief kunt bewerken en aanpassen.

mailpoet is makkelijk te beheren

Handige integraties

Bovendien zijn er integraties met andere WordPress-plugins, zoals WooCommerce en Gravity Forms, waarmee je extra functionaliteiten kunt gebruiken. Je kunt er bijvoorbeeld voor zorgen dat mensen zich kunnen abonneren op je nieuwsbrief als ze een bestelling plaatsen in je webshop of als ze een contactformulier op je site invullen.

Er zijn ook verschillende manieren om je nieuwsbrief te versturen, zoals het instellen van automatische verzendschema’s en het integreren van MailPoet met externe e-mailproviders als Mailchimp.

Abonnees makkelijk te beheren

Verder biedt Mailpoet ook verschillende opties voor het beheren van je abonneelijst. Zo kun je bijvoorbeeld gemakkelijk nieuwe abonnees toevoegen of abonnees verwijderen, en kun je ook segmenten maken binnen je abonneelijst om gerichte nieuwsbrieven te versturen.

De voordelen van Mailpoet op een rijtje

Als je de tijd hebt genomen om het bovenstaande artikel te lezen dan heb je de voordelen al gezien. Voor diegene die dat niet heeft gedaan hebben we de voordelen van Mailpoet even op een rij gezet:

Wil je ook een Mailpoet nieuwsbrief in je WordPress website?

Heb je hulp nodig bij het opzetten van een MailPoet nieuwsbrief voor jouw WordPress website? Bij 072DESIGN hebben we veel ervaring met dit systeem en we helpen je graag om dit professioneel op te zetten. Interesse? Neem dan contact met ons op.

Picture of Martijn Benjamin

Martijn Benjamin

Al 20 jaar specialist in het maken van Wordpress websites op maat voor klanten en sinds 2012 eigenaar van 072DESIGN. Als aanvoerder van ons (bewust) kleine team, werk ik dagelijks met heel veel plezier voor onze klanten in de regio Alkmaar.
Picture of Martijn Benjamin

Martijn Benjamin

Al 20 jaar specialist in het maken van Wordpress websites op maat voor klanten en sinds 2012 eigenaar van 072DESIGN. Als aanvoerder van ons (bewust) kleine team, werk ik dagelijks met heel veel plezier voor onze klanten in de regio Alkmaar.