Niet responsive? Straf van Google!

Vanaf dinsdag 21 april gaat Google websites met een responsive (schaalbaar, geschikt voor mobiel) ontwerp voorrang geven in de zoekmachine. Dat betekent tegelijkertijd dat websites die niet goed te bekijken zijn op mobiele apparaten vanaf dit moment zullen gaan zakken in de zoekresultaten.

Deze wijziging in het beleid van de internetgigant is een logische stap in de ontwikkeling van het internet. Omdat inmiddels 60% van alle internetgebruikers het web betreden op een mobiel apparaat kan Google ook niet anders meer. De Amerikanen die maar liefst 83% van de zoekmachinemarkt in handen hebben als doel om de internetbezoeker zo goed mogelijk aan de beste en meest relevante informatie te helpen. Een website die amper nog te bekijken is in een mobiele browser (en dat zijn er nogal wat) valt vanaf 21 april buiten de boot.

Bent u al responsive?

Als u deze vraag met nee moet beantwoorden of dit niet zeker weet dan is het van belang om hier wat aan te doen omdat u anders simpelweg weg gaat zakken in de zoekresultaten. Een website die al jarenlang bovenin de zoekmachine mee doet kan zomaar ver achter de concurrentie terechtkomen.

Bij 072DESIGN bouwen wij al jaren uitsluitend responsive en helpen u graag om ook in de toekomst goed terecht te komen in Google. Bent u benieuwd naar wat wij voor u kunnen betekenen? Neem dan contact op voor een vrijblijvend advies!

Kom vrijblijvend langs

Heb je een onderneming en ben je klaar om te groeien? Of voldoet je huidige website niet meer aan je wensen? Maak dan een vrijblijvende afspraak bij ons op kantoor in Sint Pancras.