Organiseer werk en privé met Trello

Waar we normaal gesproken altijd schrijven over zaken die te maken hebben met wat wij doen (voornamelijk websites maken), gaan we vandaag kijken naar het weergaloze Trello! Deze gratis software is niet alleen handig als project management tool, maar ook als je persoonlijke to-do-list. Bij 072DESIGN gebruiken we het al jaren om als ons werk te organiseren en we willen je van harte aanraden om het ook eens te proberen!

Wat is Trello?

Trello is een online tool voor project management en organisatie. Het is een visueel platform waar gebruikers borden kunnen maken om taken en ideeën op te volgen. Deze borden bevatten lijsten met kaarten die de taken of ideeën representeren. Gebruikers kunnen de kaarten verplaatsen tussen lijsten om de status van een taak of idee aan te geven, bijvoorbeeld van “te doen” naar “gedaan”.

Het kan worden gebruikt voor allerlei soorten projecten, van persoonlijke to-do-lijsten tot grotere zakelijke projecten. Het maakt het gemakkelijk om taken en ideeën te organiseren, te volgen en te delen met anderen.

Om de software te gebruiken, moet je een gratis account aanmaken (er zijn ook betaalde versies, maar die heb je in onze ogen niet nodig om het goed te kunnen gebruiken). Hierna kun je borden aanmaken en kaarten toevoegen aan de lijsten. Je kunt ook medewerkers toevoegen aan borden en hen machtigen om kaarten te bewerken of te verplaatsen.

Trello online, maar ook als app en op desktop

Voor gratis software kan Trello heel veel, maar het is ook zeer gebruiksvriendelijk dankzij de diverse opties die het biedt om je borden bij te kunnen houden:

Met al deze opties kun je snel en gemakkelijk toegang krijgen tot je Trello borden, kaarten en lijsten. Je kunt ook synchroniseren en samenwerken met andere gebruikers, ongeacht of ze zich op dezelfde locatie of op een andere locatie bevinden.

Al deze manieren van gebruiken zorgen ervoor dat Trello een flexibel en toegankelijk hulpmiddel is voor project management en organisatie, ongeacht waar je bent of welk apparaat je gebruikt.

Voor project management en to-do-lijsten

Trello is een uitstekende project management tool. Gebruikers kunnen borden aanmaken voor specifieke projecten en lijsten maken voor verschillende fasen van het project, zoals “concept”, “ontwikkeling” en “lancering”. Medewerkers kunnen op de hoogte worden gehouden van de voortgang van het project door de kaarten tussen de lijsten te verplaatsen. Bovendien kan Trello integreren met andere tools zoals Google Drive, Dropbox en Slack, waardoor het gemakkelijk wordt om documenten en communicatie te delen met anderen.

Als to-do-lijst kan Trello erg effectief zijn. Gebruikers kunnen lijsten maken voor verschillende categorieën van taken, zoals “te doen vandaag” of “te doen deze week”. De kaarten kunnen ook bijlagen, checklists en vervaldata bevatten, wat het gemakkelijk maakt om taken te volgen en af te ronden. Wij gebruiken dit puur voor onze eigen werkdagen, maar je zou dit privé ook prima kunnen gebruiken (zeker met de apps).

Alle informatie op één plek

Als we kijken naar hoe wij het bij 072DESIGN dan gebruiken wij het voor zowel project management als voor to-do-lijsten. Bij projecten maken we per project een kaart aan en deze updaten we gedurende het project zodat we altijd op de hoogte zijn van de status van een project. Omdat je binnen een kaart ook weer commentaar op elkaar kunt geven is het een zeer overzichtelijke manier om alle informatie op één plek te kunnen beheren. De to-do-lijsten zijn wat eenvoudiger van opzet, maar deze zorgen ervoor dat we het overzicht behouden in onze drukke werkweken.

Trello gebruik je voor project management en to-to-lijsten

YouTuber (noem je dat zo?) Dappere Britt legt in de bovenstaande video uit wat we zeggen, maar dan op een fijne visuele manier.

Conclusie: maak je werkweek een stuk efficiënter met Trello

Trello is dus een krachtige tool die je kan helpen om je taken en projecten efficiënter te organiseren en te volgen. Door het gebruik van borden, kaarten en lijsten, kun je een overzichtelijke en visuele manier creëren om je werk te organiseren. Trello’s mogelijkheid om te integreren met andere tools maakt het delen van documenten en communicatie met je collega’s eenvoudig.

Met de beschikbaarheid van een webbrowser, desktop en mobiele apps, is Trello altijd binnen handbereik waardoor je op elk moment van de dag toegang hebt tot je taken en projecten. Probeer het maar eens en laat je overtuigen door de kracht van deze toffe software.

[coverfoto via Sharaf Maksumov / Shutterstock.com]

Picture of Martijn Benjamin

Martijn Benjamin

Al 20 jaar specialist in het maken van Wordpress websites op maat voor klanten en sinds 2012 eigenaar van 072DESIGN. Als aanvoerder van ons (bewust) kleine team, werk ik dagelijks met heel veel plezier voor onze klanten in de regio Alkmaar.
Picture of Martijn Benjamin

Martijn Benjamin

Al 20 jaar specialist in het maken van Wordpress websites op maat voor klanten en sinds 2012 eigenaar van 072DESIGN. Als aanvoerder van ons (bewust) kleine team, werk ik dagelijks met heel veel plezier voor onze klanten in de regio Alkmaar.