Wat is een goede linkbuilding strategie?

In het digitale tijdperk waarin we nu leven, speelt online zichtbaarheid een cruciale rol voor bedrijven, groot of klein. Voor degenen die online zichtbaar willen worden, is het belangrijk te begrijpen hoe zoekmachines werken en hoe ze je kunnen helpen (of hinderen) in je streven naar online succes. Hier komt de term ‘linkbuilding‘ om de hoek kijken. In dit artikel duiken we in de wereld van linkbuilding, bespreken we enkele tips, en onderzoeken we hoe het kan bijdragen aan je algehele online strategie.

Linkbuilding strategie

Linkbuilding is het proces van het verkrijgen van hyperlinks van andere websites naar je eigen website. Een hyperlink (meestal gewoon een link genoemd) stelt gebruikers in staat om tussen pagina’s op het internet te navigeren. Zoekmachines gebruiken deze links om het web te ‘crawlen’. Ze zullen zowel de links tussen de afzonderlijke pagina’s van je website crawlen als de links tussen hele websites.

Maar waarom is linkbuilding belangrijk? Kort gezegd: Google (en andere zoekmachines) zien links als stemmen voor je website. Hoe meer hoogwaardige, relevante links naar je website, hoe groter de kans dat je website hoger rankt in de zoekresultaten. 

Linkbuilding tips

Linkbuilding Pakket

Een linkbuilding pakket is een service die je kunt inkopen waarbij professionals voor jou aan de slag gaan om kwalitatieve backlinks te verkrijgen. Dit kan bijzonder nuttig zijn voor ZZP’ers of kleinere bedrijven die misschien niet de tijd of expertise hebben om dit zelf te doen.

Voordelen:

  1. Hogere ranking in zoekmachines: Het belangrijkste voordeel is dat het kan helpen om je ranking in zoekmachines te verbeteren.

  2. Meer verkeer: Door hoger te ranken in zoekmachines, kun je meer organisch verkeer naar je website trekken.

Nadelen:

  1. Tijdsintensief: Het vinden en verkrijgen van kwalitatieve backlinks kost tijd.

  2. Straffen: Als je de verkeerde soort links naar je site krijgt of ‘black hat’ technieken gebruikt, kun je door zoekmachines worden gestraft.

Een goede mix tussen SEO teksten en linkbuilding

Zoekmachineoptimalisatie (SEO) en linkbuilding zijn twee kanten van dezelfde medaille. Terwijl SEO teksten zich richten op het optimaliseren van de content en structuur van je website, richten de links zich op het vergroten van de autoriteit van je website.

Het hebben van kwalitatief hoogwaardige, geoptimaliseerde content is cruciaal. Deze content trekt niet alleen bezoekers aan, maar maakt het ook waarschijnlijker dat andere websites naar jou linken. Tegelijkertijd helpt linkbuilding om deze geweldige content onder de aandacht te brengen bij een breder publiek.

In essentie, wanneer SEO en linkbuilding hand in hand gaan, vormen ze een krachtige combinatie die kan leiden tot een hogere ranking in zoekmachines, meer verkeer en uiteindelijk meer conversies en verkoop voor je bedrijf.

Heb je hier hulp bij nodig en wil je dit uitbesteden of meer informatie over de werking van linkbuilding, dan kan je altijd een vrijblijvende (online) afspraak inplannen bij ons via deze link.

Picture of Martijn Benjamin

Martijn Benjamin

Al 20 jaar specialist in het maken van Wordpress websites op maat voor klanten en sinds 2012 eigenaar van 072DESIGN. Als aanvoerder van ons (bewust) kleine team, werk ik dagelijks met heel veel plezier voor onze klanten in de regio Alkmaar.
Picture of Martijn Benjamin

Martijn Benjamin

Al 20 jaar specialist in het maken van Wordpress websites op maat voor klanten en sinds 2012 eigenaar van 072DESIGN. Als aanvoerder van ons (bewust) kleine team, werk ik dagelijks met heel veel plezier voor onze klanten in de regio Alkmaar.