Webwinkelomzetten blijven stijgen

In april is via online verkopen ongeveer 18% meer omgezet dan vorig jaar in dezelfde periode. Deze groei is aanzienlijk groter dan de 5% die de fysieke detailhandel noteerde. Dit zijn de indrukwekkende cijfers groei detailhandel die het CBS deze week presenteerde.

In het onderzoek van het CBS kwam naar voor dat bedrijven die volledig inzetten op online zelfs 25% meer omgezet hebben, terwijl bedrijven die online verkoop naast fysieke verkoop deden konden rekenen op 13% meer omzet.

Enerzijds is de groei te danken aan het stevige economische herstel, maar waar de fysieke detailhandel de afgelopen jaren klap na klap kreeg, is het online segment al jaren bezig aan een sterke opmars.

Alleen een visitekaartje?

We zien het steeds minder vaak, maar we krijgen nog wel eens mensen over de vloer die internet niet echt als prioriteit zijn binnen hun bedrijfsvoering. We horen nog regelmatig uitspraken als: “ik ben niet zo van dat online gebeuren”, of: “ik wil gewoon een simpele pagina zodat mensen contact op kunnen nemen.”. Gelukkig lukt het ons vrijwel altijd om het belang van een goede online aanwezigheid uit te leggen en we zijn daarom ook extra blij dat berichten over het belang (en de winstgevendheid) van een goede website of webshop dat ook aantonen.

Kom vrijblijvend langs

Heb je een onderneming en ben je klaar om te groeien? Of voldoet je huidige website niet meer aan je wensen? Maak dan een vrijblijvende afspraak bij ons op kantoor in Sint Pancras.