#1 SEO bureau Alkmaar.

Wil jij met je website beter zichtbaar worden bij jouw doelgroep met Google? Maak kennis met 072DESIGN. Wij zijn het #1 SEO bureau in Alkmaar. Op basis van de beste data, messcherpe analyses en ruim 20 jaar ervaring zorgen we dat jouw website hoger in Google komt. On-page, off-page en technisch: we laten niets aan het toeval over. Het resultaat? Meer aanvragen, meer klanten en meer omzet: een website die écht werkt! Interesse? Maak direct vrijblijvend kennis!

Ga voor zoekmachineoptimalisatie in Alkmaar die werkt.

SEO is kort voor Search Engine Optimization, of zoekmachineoptimalisatie in het Nederlands. Wat dit precies inhoudt? Simpel: een hele reeks maatregelen die ervoor zorgen dat een website organisch (dus zonder betaalde advertenties) boven die van de concurrenten scoort in Google. Deze maatregelen zijn onder te verdelen in drie aspecten: technisch, on-page (teksten en andere content) en off-page (verwijzingen na de site op andere websites). Door hierbij te focussen op zoektermen die relevant zijn voor jouw business, zal iedere bezoeker ook direct een potentiële klant zijn. Oftewel: SEO die écht werkt en klanten oplevert.

Laat jouw website maken in de omgeving van Alkmaar
Website laten maken Alkmaar en omgeving

Sturen op data: zoekwoordenonderzoek, analyse en constant blijven meten.

Het hebben van betrouwbare data is essentieel voor goede SEO. Je wilt bijvoorbeeld weten welke zoektermen veel gebruikt worden door je doelgroep, en hoeveel moeite de concurrentie doet om op specifieke zoektermen gevonden te worden. Daarom beginnen wij altijd met een zoekwoordenonderzoek, waarbij we in kaart brengen wat er mogelijk is voor jouw website en wat nodig is om goed te scoren. Door vervolgens de resultaten bij te houden en te analyseren met programma’s als Google Analytics en Search Console, kunnen wij bijsturen waar nodig en de prestaties van je site blijven verbeteren.

Technische SEO specialist in Alkmaar.

Het eerste belangrijke aspect van SEO zijn de technische prestaties van je website. Google houdt namelijk van snelle, veilige en perfect werkende websites. Heb je jouw website laten maken bij 072DESIGN? Dan is je website technisch gezien al volledig geoptimaliseerd. Heb je jouw site elders laten bouwen? Dan kunnen we hem met een 360-graden analyse helemaal doorlichten en technisch verbeteren. Wat we bijvoorbeeld vaak zien is dat de hosting niet snel genoeg is, dat afbeeldingen niet het goede formaat hebben en dat er onnodig veel code wordt ingeladen. Door dit te verbeteren zie je vaak al snel een flinke stijging in posities.

seo bureau alkmaar
Website laten maken Alkmaar en omgeving

On-page: SEO teksten laten schrijven in Alkmaar.

Een tweede essentiële pijler van SEO is de content op de pagina’s. Hierbij gaat het met name om teksten, maar denk ook aan afbeeldingen en vormgeving. Goede SEO teksten zullen ervoor zorgen dat Google jouw website als een goed antwoord zal zien op wat gebruikers intypen, met een hoge positie als resultaat. Onze SEO -tekstschrijver weet als geen ander hoe hij teksten moet schrijven die niet alleen scoren in Google, maar ook bij je doelgroep in de smaak vallen. Zo zorgen ze niet alleen voor bezoekers, maar ook voor klanten!

Off-page: linkbuilding en autoriteit bouwen.

Een laatste belangrijke factor in het organisch vindbaar maken van een website is autoriteit. Zoekmachines als Google en Bing geven websites waar vaak naar verwezen wordt vanuit andere sites een hogere autoriteit, wat resulteert in een betere organische ranking. Door middel van linkbuilding zorgen onze SEO specialisten ervoor dat goede websites in jouw niche naar je website gaan verwijzen. Ben je bijvoorbeeld een autodealer in Alkmaar? Dan gaan we op zoek naar websites over automotive of Alkmaar om backlinks te plaatsen en jouw zichtbaarheid te verbeteren.

Laat je website maken vanaf 1500 euro

Maak kennis met het #1 SEO bureau in Alkmaar

Interesse in de diensten van onze SEO specialisten? Of het nu gaat om een SEO analyse, technische optimalisatie, enkele SEO teksten, een paar goede backlinks of het complete pakket: wij zijn jouw #1 SEO bureau in Alkmaar. Plan direct jouw vrijblijvende kennismaking in en ontdek hoe wij ook jouw website naar de top van Google kunnen brengen!

Veelgestelde vragen.

Meer weten over SEO en onze diensten als SEO bureau? Bekijk de antwoorden op de meest gestelde vragen of neem vrijblijvend contact op!

De kosten voor SEO zijn afhankelijk van verschillende factoren. Met name jouw doelen en de mate van concurrentie in jouw specifieke niche spelen een rol. Je kan bij ons al eenmalig een aantal SEO teksten laten schrijven voor een paar honderd euro, maar we doen ook complete trajecten van meer dan 2000 euro per maand. Benieuwd aan welke kosten jij moet denken om je beoogde resultaten te boeken? Neem dan contact op. Wij kunnen snel een inschatting maken.

Ook dat ligt er maar net aan! Wanneer je al een snelle en goed gestructureerde site hebt, hoeft er technisch meestal niet zoveel verbeterd te worden. In de meeste gevallen kunnen we dan bestaande pagina’s optimaliseren en nieuwe pagina’s toevoegen. Is je site sterk verouderd en verder niet geoptimaliseerd? Dan is het vaak slimmer om direct een nieuwe website te maken.

Een goede SEO-specialist zal nooit een #1 positie beloven voor een specifiek zoekwoord. Je hebt namelijk altijd te maken met factoren die je zelf niet in de hand hebt, zoals concurrentie en Google updates. Wat we wel garanderen is een slimme strategie, piekfijne SEO teksten en sterke linkbuilding. Wat je dan altijd ziet is dat een website op een groot aantal zoektermen beter gaat scoren, met flink meer bezoekers en klanten als gevolg.

Een goede SEO strategie omvat technische optimalisatie, SEO-teksten en linkbuilding. Wat hierin voor jouw website de beste verhouding is, hangt af van welke zaken al goed op orde zijn. Heb je bijvoorbeeld al een hoge domeinautoriteit? Dan zal de focus meer op teksten schrijven liggen. Heb je juist al heel veel tekst en hebben je concurrenten veel backlinks? Dan zal er juist meer linkbuilding nodig zijn voor succes.

Zeker! Daar waar je met SEO met name focust op lange termijn resultaten, kun je met Google Ads al op de korte termijn resultaat boeken. Door dit dus allebei te doen, krijg je het beste van twee werelden. Daarnaast is een Google Ads campagne heel geschikt om je naamsbekendheid te vergroten, wat ook weer zal bijdragen aan betere prestaties op SEO vlak.

Naast het uitbesteden van SEO bij ons SEO bureau in Alkmaar kan je natuurlijk ook zelf proberen je website te optimaliseren en hogere posities te bereiken in Google. In kleinere markten met weinig concurrentie kun je ook op deze manier goede resultaten behalen, zeker met behulp van een paar slimme tips van onze SEO-specialist. Ben je echter actief in een competitieve niche? Dan raden we wel echt aan om het uit te besteden, simpelweg omdat de concurrenten die boven je staan dit ook doen!